Unul dintre ingredientele minune pentru organismul uman este, fără doar și poate, turmericul. Recunoscut pentru proprietățile benefice pe care le are încă din cele mai vechi timpuri, fiind folosit în medicina din India de sute de ani, turmericul este o sursă excelentă de antioxidanți și proprietăți inflamatorii.

Astfel, să incluzi în alimentația ta turmeric va fi mereu o alegere inspirată, întrucât are numeroase beneficii asupra organismului tău.


Turmeric - are efecte antiinflamatorii

Inflamațiile sunt periculoase pentru organism, întrucât uneori pot să devină cronice, iar atunci când se întâmplă asta pt să apară boli precum cancer, diabet, afecțiuni cardiovasculare ori Alzheimer. Turmericul, însă, conține curcumin, o substanță ce are proprietăți antiinflamatorii, astfel că aceasta reduce inflamațiile de la nivel celular, prevenind astfel apariția unor boli grave.

Este o sursă excelentă de antioxidanți

Antioxidanți sunt responsabili de reducerea efectelor nocive date de radicalii liberi, prevenind astfel îmbătrânirea prematură, dar și apariția unor boli, printre care cancer. Totul grație antioxidanților regăsiți în curcumin, ce au au puterea de a neutraliza efectele nocive date de radicalii liberi.

Îmbunătățește sănătatea inimii

Turmericul conține curcumin, ce este responsabil de reducerea colesterolului rău din organism, dar și de a preveni acumularea plăcilor în artere. Mai mult de atât, potrivit unui studiu realizat de oamenii de știință, acest ingredient este recomandat și persoanelor care se confruntă cu artrită ori cu inflamații osteoarticulare, întrucât diminuează inflamațiile.

Previne apariția tulburărilor cognitive

Turmericul are, printre altele, puterea de a preveni apariția unor tulburări cognitive ce reduc capacitatea de memorare și de învățare, ce duc, ulterior, la demență și la apariția bolii Alzheimer.

Printre altele, turmericul sporește arderea grăsimilor, motiv pentru care este un aliat de nădejde atunci când vrei să slăbești, motiv pentru care îți recomandăm să-l incluzi în diete.

Articol citit de 3889 persoane