Dacă ai devenit mamă de curând și ești îngrijorată de faptul că bebelușul tău are un somn agitat, ei bine, nu trebuie să ignori acest semn și să iei măsuri.

Un bebeluș are nevoie de aproape 14 ore de somn pe zi pentru a crește și pentru a dezvolta armonios, motiv pentru care este esențial ca somnul acestuia să fie liniștit. Astfel, dacă bebelușul nu este răcit și nu se confruntă cu alte afecțiuni, trebuie să iei în considerare faptul că poate este prea obosit pentru că nu a dormit suficient ori pentru că a avut un somn întrerupt.

De asemenea, bebelușii obișnuiesc să aibă un somn agitat atunci când le este prea cald ori prea frig ori când hăinuțele îi încomodează sau au nevoie ca scutecelesă le fie schimbate.

Bebelușii pot avea, printre altele, un somn agitat pentru că nu au dormit suficient, pentru că le este somn ori pentru că au mâncat prea mult.

De asemenea, trebuie să știi că bebelușii obișnuiesc să nu doarmă și atunci când părinții sunt stresați ori agitați, când suferă de depresie ori când sunt criticați de părinți sau nu li se permite să-și refuleze emoțiile.

Unul dintre cele mai eficiente trucuri pentru a liniști copilul este să-l purtați ori să-l țineți în brațe pe timpul zilei. Potrivit unui studiu, în acest fel, bebelușul se va odihni mai bine peste noapte. De asemenea, puteți apela la prieteni și la rude când sunteți prea obosit, întrucât poate foarte plăcut să plimbi un bebeluș mic și dulce câteva ore în timp ce mama lui se odihnește.

Evident, înainte de a pune copilul la somn asigurați-vă că a fost hrănit și schimbat.

Sursa foto: https://www.dreamstime.com/

Articol citit de 1031 persoane