Să-ți păstrezi sistemul imunitar sănătos este esențial pentru a reduce riscul de apariție a unor boli și infecții. Iar acest lucru îl poți face nu doar prin adoptarea unui stil de viață sănătos și impunerea unui program de somn, ci și prin includerea unor suplimente alimentare în dietă.

Studiile de specialitate au arătat că anumite vitamine, minerale și alte substanțe pot ajuta la îmbunătățirea răspunsului imun, ținând la distanță bolile.

Care sunt cele mai bune suplimente alimentare pentru întărirea sistemului imunitar, află mai jos: 

Vitamina D

Potrivit studiilor de specialitate, vitamina D joacă un rol important în ceea ce privește menținerea sănătății, deoarece reduce riscul de inflamații și contribuie la întărirea sistemului imunitar. Totodată, studiile de specialitate au arătat că aceasta reduce apariția infecțiilor tractului respirator și poate ajuta la ameliorarea simptomelor date de anumite infecții, precum hepatita C și HIV.

Zinc

Zincul este esențial pentru funcționarea sistemului imunitar, deoarece contribuie la dezvoltarea celulelor și joacă un rol important în ceea ce privește răspunsul inflamator. Acesta acționează practic ca o barieră în fața agenților patogeni, ținându-i la distanță și reducând riscul de apariție a unor infecții și boli, printre care și pneumonie. Doza zilnică recomandată de zinc pentru adulții sănătoși este de 40 mg de zinc. Excesul poate fi periculos pentru sănătate, deoarece poate interfera cu absorbția fierului, ceea ce va duce la creșterea riscului de îmbolnăvire.

Vitamina C

Poate că este cel mai popular supliment alimentar administrat pentru a ține la distanță infecțiile, însă aceasta joacă un rol important în ceea ce privește întărirea sistemului imunitar și la regenerarea celulelor.

Vitamina C are, de asemenea, proprietăți antioxidante, motiv pentru care poate reduce efectele nocive cauzate de stresul oxidativ, care este responsabil de anumite afecțiuni. În plus, suplimentele de vitamina C ajută la reducerea duratei și a severității infecțiilor de tract respirator, inclusiv a răcelii obișnuite.

Astragalus, seleniu, usturoiul și rădăcina de lemn dulce sunt ingrediente care te pot ajuta să-ți întărești sistemul imunitar, întrucât acestea au proprietăți antiinflamatorii și antivirale, contribuind la întărirea acestuia.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 304 persoane