”Sângele verde”, așa cum mai este cunoscut sucul de iarbă de grâu, este o sursă excelentă de minerale și vitamine, astfel că are numeroase beneficii asupra organismului, fiind recomandat pentru prevenirea unor afecțiuni.

Astfel, având un conținut bogat în vitaminele A, B, C, E și K, sucul de iarbă de grâu are rolul de a ține bolile la distanță, îți detoxifiază organismul și, mai mult de atât, îți conferă un boost de energie.

Ce rol are sucul de iarbă de grâu în organism, află mai jos:

Ajută la detoxifierea organismului

Sucul de iarbă de grâu este folosit, în principal, în dieta raw, acesta fiind un detoxifiant excelent, având rolul de a elimina toxinele din organism și grăsimile în exces.

Previne îmbătrânirea prematură

Având un conținut de până la 70% de clorofilă, sucul de iarbă de grâu protejează organsimul împotriva factorilor cancerigeni și, mai mult de atât, previne procesul de îmbătrânire prematură, grație conținutului de dismutază, o enzimă bogată în cupru.

Îmbunătățește aspectul pielii

Sucul din iarbă de grâu are proprietatea de a-ți curăța pielea și de a-i conferi luminozitate. Mai mult de atât, sucul din iarbă de grâu poate să fie folosit și ca demachiant natural. Tot ce trebuie să faci este să pui pe discheta demachiantă niște suc verde, după care să aplici pe ten pentru a elimina resturile de machiaj.

Ajută la detoxifierea ficatului

Sucul din iarbă de grâu este, de asemenea, responsabil de întărirea celulelor din ficat, precum și de detoxifierea acestuia, având rolul de a neutraliza chimic orice mediu poluant din organsim, întrucât are un aport bogat de enzime și aminoacizi. Ba mai mult, acest suc luptă împotriva tumorilor și neutralizează tumorile.

Ajută la dublarea numărului de celule roșii

Conform unui studiu realizat de dr. Bernard Jensen, sucul din iarbă de grâu este responsabil de menținerea sănătății sângelui, având puterea de a dubla numărul de celule roșii.

Articol citit de 4846 persoane