Durerile de cap sunt frecvente în rândul adulților, însă atunci când îți dau bătăi de cap n-ar trebui să iei medicamente. Există numeroase remedii care te pot ajuta să le combați imediat.

Potrivit experților în medicină naturopată, un remediu eficient pentru combaterea durerilor de cap este valeriana amestecată cu miere. Acest amestec ajută nu doar la combaterea migrenelor, ci ameliorează crizele de nervi și poate combate chiar și insomnia.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci o linguriță de pulbere din rădăcină de valeriană cu o linguriță de miere de albine, iar apoi să consumi pasta obținută imediat.

Potrivit experților, valeriana este o sursă bogată de minerale, precum calciu, fier, fosfor, magneziu, dar și vitamine, A, B1, B6, C, E, precum și acizi grași esențiai omega-3, fibre și clorofilă, și are proprietăți tonice, remineralizante, antioxidante, antiinfecțioase, antiscorbutice, de purificare drenează fluidele din organism, are proprietăți laxative și diuretice, emoliente, răcoritoare și ușor cardiotonice.

De cealaltă parte, mierea de salcâm conține vitamine, precum A, C, K, D, vitamina B, dar și calciu, magneziu, fier, cupru, zinc, siliciu, sulf, sodiu, dar și acid pantotenic, acid nicotinic, acid folic, fermenti, enzime, antioxidanți, factori antibiotici și urme de polen.

De asemenea, pentru a scăpa de durerile de cap poți alege să-ți faci un masaj la nivelul scalpului, dar și să-ți faci o baie relaxantă ori să petreci câteva minute în aer liber.

În plus, roinița ajută la ameliorarea durerilor de cap cauzate de stres. Această plantă este considerată a fi un tonic cerebral, motiv pentru care este indicat să fie administrată fie sub formă de pulbere, sublingual, fie sub formă de macerat la rece.

Pulberea din florile de lavandă se poate lua ca atare, sublingual, câte o lingură pe zi, sau de fiecare dată când aapre o durere de cap pasageră. De asemenea, uleiul volatil de lavandă poate fi folosit pentru masarea tâmplelor în cazul în care apare cefaleea.

 

Articol citit de 410 persoane