Una dintre cele mai întâlnite afecțiuni în ziua de astăzi este depresia. Experimentată de persoane în vârstă sau tinere ori chiar de copii, depresia este o boală ce îți poate afecta starea de spirit, modul în care îți rezolvi activitățile zilnice și chiar abilitatea de a gândi, în cele mai grave cazuri apărând gândurile sinucigașe.

Conform unor oameni de știință, depresia poate fi combătută și prin alimentație pentru că dacă vei include în dieta zilnică anumite ingrediente, îți poți îmbunătăți starea de spirit.

Care sunt acestea, află mai jos:

Alimente bogate în vitamina B

Persoanele care se confruntă cu depresia sau cu o stare de spirit proastă, ar trebui să includă în dieta zilnică alimente bogate în vitamina B precum spanac, broccoli, salată verde dar nu salată iceberg și varză kale. N-ar trebui să lipsească nici peștele, carnea roșie și lactatele, deoarece sunt o sursă excelentă de vitamine de tip B.

Alimente bogate în vitamina D

Conform oamenilor de știință, vitamina D ar avea puterea de a transforma aminoacidul triptofan în serotonină, motiv pentru care ar trebui să consumi alimente bogate în vitamina D. Așadar, include în alimentația ta nuci, semințe, tofu, brânză, curcan, pește, linte și ouă.

Alimente care conțin zinc, magneziu și seleniu

Recomandat pentru menținerea sănătății organismului, zincul ajută la întărirea sistemului imunitar, în timp ce magneziul ajută la îmbunătățirea funcțiilor sistemului nervos. Astfel, ar trebui să mănânci fructe de mare, alune, fasole, carne roșie, orez brun, spanac, iaurt.

De asemenea, potrivit experților în medicină naturopată, persoanele care se confruntă cu depresia ar trebui să consume alimente bogate în betacaroten întrucât reduc anxietatea. Astfel, puteți consuma morcovi, caise, pere, dovleac, cartofi dulci, carne de miel. Nu uitați nici de avocado, care este o sursă excelentă de acizi grași.

Articol citit de 3716 persoane