Indispensabil bebelușului, laptele matern este, fără doar și poate, o adevărată comoară pentru sănătatea copilului, motiv pentru care dacă alăptezi ar trebui să ai o alimentație sănătoasă, din care ar trebui să lipsească anumite alimente.

Care sunt acestea, află mai jos:

Alimente bogate în cofeină

Femeile care au devenit mamă și care alăptează ar trebui să consume cafea cu moderație și să renunțe la alimentele care conțin confeină, deoarece acestea reduc fluxul de lapte și, mai mult de atât, poate face ca bebelușul să devină agitat.

Pește contaminați cu mercur

Să consumi pește în timp ce ești însărcinată poate fi periculos pentru sănătatea bebelușului tău, motiv pentru care n-ar trebui să consumi recin, ton alb, pește spadă ori macrou. De asemenea, este bine ca aceștia să fie bine gătii.

Alcool

De asemenea, potrivit Academiei Americane de Pediatrie, femeile care alăptează ar trebui să-și limiteze consumul de alcool, iar această procedură ar trebui să aibă loc la mai bine de două ore de la ingerarea acesteia, întrucât diminuează reflexul de ejecție a laptelui. Mai mult de atât, consumul de alcool în exces poate duce la apariția unor întârzieri în dezvoltarea abilităților motorii ale bebelușului.

Renunță la deserturile cu ciocolată

Printre alimentele interzise în cazul persoanelor care sunt însărcinate ar trebui să se numere și deserturile cu ciocolată ori cacao, pe care le poți înlocui fie cu ceaiuri, fie cu deserturi pe bază de carob.

Articol citit de 2507 persoane