Durerile de cap sunt foarte frecvente în cazul copiilor, ele putând fi provocate de cele mai multe ori fie de o răceală puternică, de o sinuzită ori de un cucui la cap sau chiar efect al unui medicament. Indiferent de tipul lor, secundare sau primare, durerile de cap pot fi ameliorate cu ajutorul remediilor naturiste.

Ulei esențial de mentă

Eficiența uleiul esențial de mentă asupra migrenelor nu a fost, încă, dovedită, însă studiile de specialitate susțin că folosit în aromaterapie, acesta ajută la combaterea durerilor de cap. Are, de asemenea, un efect pozitiv și asupra amețelilor și disconfortului. Ba mai mult, potrivit unui studiu publicat în Frontiers in Neurology, uleiul esențial de mentă conține un gel mentol ce reduce intensitatea migrenelor în doar două ore.

Pentru a te bucura de efectele acestuia, amestecă 10 picături de ulei esențial de mentă cu cinci grame de ulei de cocos, iar apoi masează-ți copilul pe frunte, pe tâmple, dar și pe gât. evită să-l aplici în jurul ochilor, pentru că poate provoca iritații.

Magneziu

Migrenele pot si determinate de o deficiență de magneziu, acest mineral ce are numeroase beneficii în funcționarea optimă a corpului, inclusiv de a regla nivelul de glucoză. Pentru a-i conferi organismului cantitatea de magneziu optimă poți alege să iei suplimente ori poți consuma legume de culoare verde, fasole, semințe și nuci, dar și cereale.

Comprese reci

O altă modalitate de a combate migrenele în cazul copiilor este să aplici comprese reci, întrucât reduce inflamațiile și previne constricția vaselor de sânge. Poți înveli niște cuburi de gheață într-un prosop și să-l aplici pe gât ori pe ceafă pentru câteva minute. Repetă această procedură de trei ori pe zi.

Articol citit de 341 persoane