Recunoscut pentru proprietățile benefice pe care le are asupra organismului este, fără doar și poate, turmericul, care conține un ingredient activ - curcumina, care este responsabil de tratarea microbilor, dar și de ameliorarea inflamațiilor, a durerilor ori a problemelor metabolice și ale ficatului.
Conform specialiștilor în medicină naturopată, turmericul este recomandat a fi administrat în combinație cu miere, întrucât se pare că are rolul de a stopa dezvoltarea celulelor canceroase.
Cum să prepari acest remediu naturist:
Amestecă o linguriță de pudră de turmeric cu 100 de grame de miere. Pune ingredientele într-un borcan de sticlă și consumă amestecul ori de câte ori te simți rău. Ia câte o linguriță din pasta obținută și așteaptă să se topească în gură, după care înghite-l.
Care sunt principalele beneficii ale turmericului amestecat cu miere:
Înrudit cu ghimbirul, turmericul este o plantă erbacee cu origini asiatice, fiind cultivat în India, China, Taiwan, Japonia, Indonezia și Africa, acesta fiind recunoscut nu doar pentru proprietățile antioxidante, dar și pentru aportul de vitamine și minerale.
Astfel, potrivit unui studiu realizat de University of Maryland Medical Center, turmericul cu miere poate fi consumat zilnic, pentru a-ți îmbunătăți digestia. Tratează, de asemenea, și colicii, însă nu se recomandă în cazul ulcerelor, fiind mult prea acid.
Îmbunătățește, de asemenea, funcția cerebrală, întrucât sporește capacitatea de memorare și te ajută să te adaptezi cu ușurință situațiilor stresante.
În cazul cancerelor incipiente, oamenii de știință au relatat că turmericul acționează la nivel molecular, astfel că stopează dezvoltarea celulelor canceroase.
Grație proprietăților antihistaminice ale curcuminului, cercetătorii de la Institutul de Genomică și Biologie Integrativă din Delhi, India, această combinație ameliorează alergiile.
De asemenea, un alt studiu făcut public în Journal of drugs in dermatology, turmericul și mierea pot fi folosite pentru ameliorarea unor afecțiuni ale pielii. Astfel, aceste ingrediente le poți aplica pe față, sub formă de mască. Turmericul este, de asemenea, recomandat pentru tratarea tăieturilor, a rănilor și a leziunilor.
Turmericul și mierea determină eliberarea căilor respiratorii, ceea ce înseamnă că ameliorează astmul bronșic. Această combinație este, de asemenea, responsabilă de reglarea colesterolului din sânge, dar și de eliminarea celui rău - LDL - din sânge.
Articol citit de 5072 persoane
Acest articol nu are comentarii!