Durerile îți pot da bătăi de cap în orice moment, însă n-ar trebui să dai iama în medicamente. Poți scăpa de ele cu ușurință, în mod natural, iar tot ce trebuie să faci este să incluzi în dietă anumite alimente.

Care sunt alimentele care te ajută să scapi de durere ușor, află mai jos:

Alimentele bogate în acizi grași Omega-3

Alimentele bogate în acizi grași Omega 3 ajută la ameliorarea inflamațiilor din organism. Mai mult de atât, studiile de specialitate au arătat că uleiul de măsline extravirgin ajută la ameliorarea durerilor provocate de artrită, fapt pentru care îți recomandăm să-i oferi organismului său cantitatea de acizi grași Omega -3 de care are nevoie. Astfel, poți consuma pește gras ca somon, ton, macrou, semințe chia, dar și ouă și nuci.

Usturoi

Usturoiul, la fel ca și ceapa și prazul, conține un antioxidant cunoscut sub numele de quercetină, ce ajută la ameliorarea inflamațiilor din organism. Astfel, experții îți recomandă să consumi patru căței de usturoi atunci când te confrunți cu dureri de stomac. Consumat regulat, acesta ajută la reducerea riscului de apariție a cancerului, a bolilor de inimă, precum și demență.

Ceai verde

Un super aliment este și ceaiul verde, pe care ar trebui să-l consumi zilnic. Grație antioxidanților pe care îi conține, acesta ajută la prevenirea cancerului, ajută la combaterea mahmurelii și a depresiei. Este, însă, important să nu îl îndulcești.

Articol citit de 429 persoane