Adevărate comori pentru sănătate sunt și frunzele de afin, care ajută la întărirea sistemului imunitar, previn apariția bolilor cardiovasculare și a unor forme de cancer.

Originar din America de Nord, afinul a fost adus în Europa în urmă cu un secol iar de-a lungul timpului, oamenii de știință au stabilit că frunzele de afin conțin antociani, compuși polifenolici, vitamine, între care A, C, B, K, dar și potasiu, mangan, zinc și fier.

Care sunt beneficiile frunzelor de afin, află mai jos:

Previn apariția bolilor de inimă

Frunzele de afin conțin nutrienți care ajută la îmbunătățirea funcționării inimii și, mai mult de atât, previn apariția unor afecțiuni ale sistemului cardiovascular. Grație conținutului de potasiu, frunzele de afin ajută la reducerea tensiunii arteriale, a riscului de ateroscleroză precum și a accidentului vascular cerebral.

Îmbunătățesc funcționarea creierului

Frunzele de afin conțin, printre altele, și antioxidanți, care sunt responsabili de prevenirea stresului oxidativ și a depunerii plăcilor în creier, reducând astfel riscul de apariție a unor boli grave, precum Alzheimer, demență și chiar alte afecțiuni neurodegenerative.

Întăresc sistemul imunitar

Frunzele de afin sunt o sursă excelentă de vitamina C, care ajută la stimularea producerii de celule albe din sânge și, în plus, acționează ca un antioxidant reducând astfel efectele nocive date de radicalii liberi.

Frunzele de afin ajută, de asemenea, la reducerea nivelului de zahăr din sânge, îmbunătățind funcționarea pancreasului, sporesc secreția de insulină și ameliorează simptomele date de diabet. De asemenea, frunzele de afin sunt recunoscute pentru proprietățile excelente pe care le au în anumite forme de cancer, fiind recomandate pentru combaterea riscului de apariție a cancerului mamar, de colon, de prostată, de plămâni și de col uterin.

Articol citit de 2082 persoane