Printre cele mai sănătoase sucuri pe care le poți consuma este, fără doar și poate, cel de struguri, întrucât are un conținut bogat de antioxidanți, care ajută la întărirea sistemului imunitar și sporește funcționarea optimă a creierului.

Strugurii sunt recunoscuți pentru beneficiile pe care le au asupra sănătății, însă cea mai simplă modalitate prin care te poți bucura de efectele acestora este sucul de struguri, întrucât are efecte diuretice, detoxifiante și antiinflamatoare.

Află ce se întâmplă în organismul tău dacă bei constant suc de struguri, mai jos:

Vei reduce nivelul de colesterol din sânge

Bogați în fibre, apă și polifenoli, strugurii ajută la prevenirea afecțiunilor cardiovasculare, întrucât reveratrolul, ingredient regăsit în aceștia ajută la reducerea nivelului de colesterol rău din sânge, prevenind astfel formarea plăcii. De asemenea, acesta ajută la detoxifierea ficatului, care are un rol important în producerea de colesterol în tot organismul.

Ajută la detoxifierea sângelui

Sucul de struguri este bogat în vitamina C, potasiu și polifenoli, ingrediente necesare în detoxifierea sângelui. De asemenea, aceste ingrediente calmează iritațiile mucoasei stomacului și ajută la restabilirea pH natural al sângelui.

Previne apariția infecțiilor urinare

Grație proprietăților alcaline, sucul de struguri ajută la neutralizarea virusurilor și bacteriilor ce determină apariția infecțiilor urinare. Acesta ajută, de asemenea, la combaterea durerilor și a senzației de arsură în timpul urinării, în timp ce proprietățile diuretice ajută la producerea urinii, ajutând organismul să elimine germenii.

De asemenea, în locul sucurilor carbogazoase ori a băuturilor energizante consumă suc de struguri, întrucât este sărac în calorii și îți va conferi un boost de energie, întrucât fructoza și glucoza ajută la creșterea performanței fizice și psihice.

Articol citit de 2628 persoane