O dietă dezechilibrată poate fi nocivă pentru sănătatea inimii, motiv pentru care cardiologii au lansat un semnal de alarmă și îți dezvăluie care sunt alimentele pe care ar trebui să le eviți cu desăvârșire.

Așadar, dacă ai deja probleme cu inima ori te numeri printre persoanele care prezintă un risc crescut de a dezvolta probleme cu inima, renunță la aceste alimente:

Carne procesată

Dacă obișnuiești să consumi bacon, șuncă preasată, salam ori cârnați, renunță la aceste alimente. Sunt obținute din carne procesată, care a fost fie sărată în exces, fie afumată ori fermentată, totul pentru a crește durata termenului de valabilitate.

Carne roșie

Nici carnea roșie, indiferent că vorbim de cea de porc ori de vită, nu este bună pentru persoanele care se confruntă cu probleme ale inimii. Aceasta conține grăsimi saturate și o cantitate mare de sare, motiv pentru care sporește colesterolul din sânge.

Pizza

Oricine iubește pizza, eventual cu multă brânză, însă aceasta nu e deloc sănătoasă. Potrivit experților, pizza este o doar o porție de carbohidrați rafinați, grăsimi saturate și sodiu, motiv pentru care ar trebuie să renunți la ea. Alege, în schimb, una cu legume, iar blatul să fie din făină integrală.

Printre altele, persoanele care prezintă un risc crescut de boli de inimă n-ar trebui să consume nici sucuri acidulate, nici cereale ori chipsuri sau popcorn. Nutriționiștii recomandă, în schimb, consumul de fructe și legume, indiferent că vorbim de unele proaspete ori congelate, pâinea integrală, orez brun, orez și hrișcă, uleiul de măsline, nucile, semințele, avocado, dar și produse lactate cu un conținut sărac de grăsimi, ouă, pește, păsări de curte, leguminoase și soia.

Articol citit de 219 persoane