Cultivată în zonele de sud ale Peru, rădăcina de maca, plantă cunoscută și sub numele Lepidum meyenii, are numeroase proprietăți asupra sănătății, pe care îți propunem să le descoperi în articolul de mai jos.

Ani de zile la rând, rădăcinile de maca au fost consumate de oamenii indigeni din America de Sud. În ultimii ani, însă, acestea au câștigat notorietate, specialiștii confirmând proprietățile nutritive și medicinale.

Rădăcina de maca conține antioxidanți, minerale și vitamine, motiv pentru care ajută la reglarea funcțiilor vitale ale organismului. Are, de asemenea, proprietăți energizante și antiinflamatorii, fapt pentru care mulți oameni consideră că este bună pentru a trata probleme metabolice ori hormonale.

Ce beneficii are pentru sănătatea femeilor, află mai jos:

Ameliorează simptomele date de menopauză

Nutrienții regăsiți în rădăcina de maca au proprietăți în ceea ce privește reglarea dezechilibrelor hormonale, mai ales când acestea au loc la menopauză.

Vitaminele și minerale regăsite în rădăcina de maca au efecte benefice pentru sănătatea femeilor, ameliorând bufeurile și episoadele de transpirație care se manifestă în rândul acestora.

Îmbunătățește performanța sexuală

Nutrienții regăsiți în maca pot fi benefici și femeilor care au probleme sexuale. Mai exact, specialiștii au stabilit că băuturile cu maca sporesc nivelul de energie și reduc stresul, îmbunătățind astfel performanța intimă.

Ajută la îmbunătățirea stării de spirit

Maca este o sursă bogată de acizi grași și de aminoacizi esențiali. Potrivit unor studii de specialitate, ei au efecte excelente pentru menținerea unei stări de spirit bune, întrucât țin sub control producția de cortizol, care este asociat cu stresul și cu creșterea în greutate.

Menține sănătatea creierului

Antioxidanții și acizii grași regăsiți în maca ajută, de asemenea, la menținerea sănătății creierului și reduc efectele nocive date de radicalii liberi. Aceștia au, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii, prevenind declinul cognitiv, pierderea memoriei și alte boli neurodegenerative.

Ameliorează problemele de fertilitate

Problemele de fertilitate sunt din ce în ce mai întâlnite în rândul femeilor. Mai exact, conform unor experți în medicină naturopată,consumul de rădăcină de maca crește producția de hormoni din glanda pituitară, care este legată de fertilitate.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 485 persoane