el mai bun tip este uleiul de măsline extra virgin. Se extrage folosind metode naturale și standardizate pentru puritate și anumite calități senzoriale, cum ar fi gustul și mirosul.

Uleiul de măsline, care este cu adevărat extra virgin are un gust distinctiv și este ridicat în antioxidanți fenolici, principalul motiv pentru care uleiul (real) de măsline este atât de benefic.

Apoi, avem uleiuri regulate, rafinate sau "ușoare", de măsline, care au fost adesea extrase cu solvenți, tratate cu căldură sau chiar diluate cu uleiuri mai ieftine, cum ar fi uleiurile de soia și canola.

Prevenirea cancerului a fost una dintre cele mai active domenii de cercetare a uleiului de măsline, iar juriul a mers pe beneficiile pentru sanatate ale uleiului de măsline în ceea ce privește cancerul.

Ferm stabilite de aceasta echipa de cercetare au fost efectele de reducere a riscurilor ale aportului de ulei de măsline cu privire la cazurile de cancer de sân, ale tractului respirator, ale tractului digestiv superior și, într-o măsură mai mică, tractul digestiv inferior (cancer colorectal). Aceste beneficii anti-cancer a uleiului de măsline au devenit mai evidente atunci când dietele utilizatorilor cu rutina de ulei de măsline au fost comparate cu alimentația persoanelor care rar folosesc uleiul de măsline și în schimb consuma dietele bogate în grăsimi saturate adăugate, în special unt.

 

Articol citit de 6417 persoane