Valeriana este bine cunoscuta pentru calitățile sale sedative și capacitatea sa de a relaxa sistemul nervos central și grupele musculare netede. Acesta a fost folosit ca un ajutor de dormit timp de sute de ani, mai ales atunci când există o excitație sau dificultate în care se încDZRează la somn din cauza nervozitate. Peste 120 de componente chimice se găsesc în valeriană și, deși o planta foarte complex, nu a fost dovedit a avea efecte secundare negative, cu utilizare moderată.

Este calmant, fără a exercita prea sedativ un efect și este, practic, nu creează dependență. Este un tratament valoros pentru insomnie, efectul sedativ datorită valepotriates și acidul izovalerică.

Valeriana este utilizat în Europa ca un antispastic, în special pentru crampe abdominale cauzate de nervozitate si pentru crampe uterine și agitație menstruale. Aceasta ajută la ameliorarea dismenoree și poate fi benefic in migrena si dureri reumatice. Acesta poate fi de asemenea aplicate local ca tratament pentru crampe și alte tensiuni musculare.

Articol citit de 5977 persoane