Sulfatul de glucozamin este o substanță ce se regăsește în compoziția Osteopastop și are efecte analgezice, antiinflamatoare și regenerante. Deși glucozamina nu acționează în mod direct asupra proceselor inflamatoare de la nivelul articulațiilor, aceasta are acțiune analgezică, astfel că tratează durerile articulare.

Printre altele, sulfatul de glucozamin este benefic și în regenerarea cartilajelor osoase și a lichidului sinovial, care este un fluid ce are rol lubrifant, protejând astfel cartilajele articulare și, de asemenea, este un remediu pentru durerile articulare, ce sunt caracteristice artrozei, o maladie cronică degenerativă, neinflamatorie, ce afectează articulațiile.

Mai mult de atât, sulfatul de glucozamină este folosit, în principal, pentru tratarea artritei și a osteoartitei la genunchi, însă uneori poate fi la fel de eficient și în tratarea inflamațiilor de la nivelul femurului și a coloanei vertebrale. De asemenea, administrată persoanelor care se confruntă de dureri și inflamații ale mandibulei, aceasta are rol antiinflamator și analgezic. Printre altele, acest ingredient este benefic pentru persoanele care practică sport de performanță și care își supun articulațiile la un stres mecanic suplimentar, această substanță fiind benefică pentru conservarea cartilajelor și în menținerea consistenței lichidului sinovial.

Articol citit de 652 persoane