Resveratrolul este un membru al unui grup de compuși de plante numite polifenoli. Acești compuși sunt considerați a avea proprietăți antioxidante, protejând organismul împotriva unui fel de daune legate de un risc crescut pentru conditii, cum ar fi cancerul si bolile de inima. Resveratrolul se găsește în pielea strugurilor roșii, dar alte surse includ arahide și fructe de pădure.

Resveratrolul este un fitonutrient unic, care se gaseste in struguri, afine, alune, jackfruit, dude, lingonberries, precum și o gamă largă de alte plante non-alimentare, inclusiv flori și copaci.

Boala de inima. Resveratrolul ajută la reducerea inflamației, previne oxidarea LDL colesterolului "rau", și o face mai dificil pentru trombocite sa ramana impreuna si formeaza cheaguri care pot duce la un atac de cord.

Cancer. Resveratrolul este gandit pentru a limita raspandirea celulelor canceroase si declanseaza procesul de celule moarte de cancer (apoptoza).

Boala Alzheimer. Resveratrolul poate proteja celulele nervoase de la daune si acumularea de placa, care poate duce la Alzheimer.

Diabet. Resveratrolul ajuta la prevenirea rezistenta la insulina, o afecțiune în care organismul devine mai puțin sensibilă la efectele insulinei, de scădere a zahărului din sânge. Rezistenta la insulina este un precursor al diabetului zaharat.

Articol citit de 5501 persoane