Sucul de portocale este unanim considerat unul dintre cele mai sanatoase bauturi din cauza gamei largi de beneficii pentru sanatate, care includ capacitatea sa de a stimula functionarea sistemului imunitar, reduce semnele de imbatranire, protejeaza impotriva cancerului, pentru a stimula repararea celulara si metabolismul, detoxifierea organismului, pentru a îmbunătăți circulația, imbunatateste tensiunea arteriala, reduce inflamația și scade nivelul colesterolului.

Toate beneficiile pentru sanatate din suc de portocale poate atribui conținutul său nutritiv, precum și vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina A, tiamina, acid folic, potasiu, fibre, proteine, cupru, magneziu, flavonoide, hesperidina, și varietate de alte vitamine si minerale urme ca una dintre cele mai valoroase și pline de nutrienți fructele disponibile fac.

Vitamina C funcționează ca un antioxidant, iar una dintre cele mai importante funcții ale antioxidantilor este de a preveni cancerul. Antioxidanții păstrează ADN-ul celulelor sanatoase de la mutatii in celulele canceroase, asa ca antioxidantii cum ar fi vitamina C, sunt prima linie de aparare pentru cancer si alte boli grave. Impreuna cu vitamina C, sucul de portocale contine, de asemenea, hesperidina antioxidant, care a fost conectata cu reducerea creșterii tumorii și chiar stimularea apoptozei sau moartea programata a celulelor, in celulele canceroase. Cu toate că cercetarea este în curs de desfășurare, a fost pozitiv legata de prevenirea cancerului de colon, dar este probabil că hesperidina este eficientă din punctul de vedere al multor tipuri de cancer.

Articol citit de 6728 persoane