Pentru că e fără gluten, bobul de sorg oferă o alternativă sigură la grâu, dacă urmați o dietă fără gluten. Consumul de sorg stimulează, de asemenea, aportul de nutrienți, iar boabele oferă beneficii pentru sănătate datorită profilului lor nutrițional impresionant.

Datorită conținutului de fibre, sorgul promovează sănătatea digestiva, și combinat cu alte alimente bogate în fibre, ca parte dintr-o dieta bogata in fibre - lupta impotriva bolilor cardiovasculare si ajuta la controlul glicemiei.

Magneziul contribuie la tesutul osos sanatos si regleaza nivelul de calciu ale organismului dumneavoastră, în timp ce cuprul stimulează sistemul imunitar și promovează dezvoltarea celulelor roșii din sânge. Ambele minerale joaca, de asemenea, un rol in metabolismul si ajuta celulele produc energie utilizabilă.

Compușii din sorg numit 3-Deoxyanthoxyanins (3-DXA) sunt prezente în sorgul mai închis la culoare, și într-o măsură mai mică, în sorg alb. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Missouri au testat extracte de sorghums negru, roșu și alb și a constatat că toate cele trei extracte au avut activitate antiproliferativă puternica impotriva celulelor cancerului de colon uman.

Articol citit de 6659 persoane