Ridicata in proteine si folosita ca o alternativă vegetariană și lactoză pentru multe alimente, soia a depășit originile sale din Asia pentru a deveni cel mai cultivata leguminoasă, pe scară largă în întreaga lume.

Principalele avantaje ale sale sunt un conținut ridicat de proteine, vitamine, minerale și fibre insolubile. Boaba de soia a fost transformata într-un număr de populare produse alimentare pe bază de soia, inclusiv:

Miso - o pasta de soia fermentata, care este utilizata ca aroma, populara în bucătăria asiatică. Este o sursă bună de multe minerale.

Tempeh - este o specialitate indoneziană de obicei de gătit și decojire de soia și formând o textură, de "tort" solida. Este o sursa foarte buna de proteine, vitamine B și minerale.

Tofu - de asemenea, cunoscut sub numele de soia este făcută din lapte de soia prin coagularea proteinelor din soia cu săruri de calciu sau magneziu. Zerul este descărcat și cheagurile sunt procesate. Este o sursa excelenta de fier si calciu si o foarte buna sursa de proteine.

Articol citit de 6761 persoane