Anxietatea este o problemă cu care se confruntă multe persoane în ziua de astăzi, însă ea poate fi combătută cu ușurință dacă vei alege să faci sport ori să apelezi la câteva remedii naturiste.

Anxietatea este o senzație normală pe care oamenii o experimentează atunci când sunt îngrijorați sau se simt în pericol. Potrivit specialiștilor, este o stare de alertă care le permite oamenilor să reacționeze în momentele dificile.

Cum recunoști anxietatea - simptome pe care le poți dezvolta:

Anxietatea este o problemă obișnuită, întâlnită în rândul multor persoane și se poate manifesta prin numeroase simptome, precum:

  • insomnie
  • dificultăți în ceea ce privește respirația
  • amețeală
  • palpitații puternice
  • iritabilitate, furie
  • probleme digestive
  • creșterea tensiunii arteriale
  • senzația de gură uscată
  • incapacitatea de a te concentra

Simptomele date de anxietate încep odată cu pierderea controlului emoțiilor. Atacurile de panică pot fi, de asemenea, un mecanism de apărare și îți pot afecta atât sănătatea mentală, cât și familia.

Cum poți combate anxietatea, află mai jos:

Fă mișcare

Să te plimbi prin parc, să ieși la alergat ori să te plimbi cu bicicleta sunt doar câteva dintre activitățile pe care le poți face pentru a-ți ține sub contorl stresul și să scapi de anxietate.

Meditează

Rezervă-ți câteva minute în fiecare zi și meditează. Este foarte important să-ți relaxezi corpul. Cu ajutorul unor tehnici de respirație, vei putea, în scurt timp, să scapi de stres.

Evită consumul de alcool și cofeină

Să bei cafea sau alcool atunci când te simți stresată nu e tocmai o idee inspirată. Înlocuiește aceste băuturi cu ceaiuri obținute din flori sau fructe, care te pot liniști.

Ia suplimente alimentare cu vitamina B și magneziu

Dacă ai carențe de magneziu, atunci suplimentele ori alimentele bogate în magneziu pot fi o alegere bună pentru tine. Te vor ajuta să-ți relaxezi mușchii, să previi palpitațiile inimii și alte simptome date de anxietate.

De asemenea, dacă urmezi o dietă vegetariană, atunci ar trebui să stai de vorbă cu medicul tău și să afli care este nivelul de vitamina B pe care-l ai. Poate ai nevoie de un supliment alimentar cu vitamina B.

Consumă ceai de mușețel

Ceaiul de mușețel are numeroase beneficii pentru sănătate. Are proprietăți sedante și reduce stresul și anxietatea, fapt pentru care este un aliat de nădejde atunci când ai probleme cu somnul. Totodată, îți calmează nervii de la nivelul stomacului, ajutând astfel la îmbunătățirea digestiei. De asemenea, combate inflamațiile care pot să apară în pereții stomacului.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 1300 persoane