Sfecla sunt foarte hrănitoare și legume rădăcină prietenoase "de sănătate cardiovasculară". Anumiți antioxidanți unici de pigment în rădăcină, cât și în sale de top-verdeață au fost găsite pentru a oferi protecție împotriva bolii coronariene si de accident vascular cerebral, nivelul de colesterol mai mici în interiorul corpului și au efecte anti-îmbătrânire.

Sfecla de grădină este foarte scăzuta în calorii (45 kcal oferi doar / 100 g), și conțin zero, colesterol și o cantitate mică de grăsime. beneficiile sale nutriționale provin în special din fibre, vitamine, minerale și plante unice derivate anti-oxidanți.

Rădăcina este bogată sursă de compus fitochimic, glicină betaină. Betaina are proprietatea de scădere a nivelului de homocisteina in sange. Homocisteină, unul dintre metabolit foarte toxic, promovează cheag de trombocite precum și formarea aterosclerotice-placi, care, în caz contrar, pot fi daunatoare pentru vasele de sange. Nivelurile ridicate de homocisteină din rezultat sânge în dezvoltarea bolilor coronariene (CHD), accident vascular cerebral si boli vasculare periferice.

Sfecla este o sursa excelenta de folati. Acesta conține aproximativ 109 pg / 100 g din această vitamină (oferă 27% din DZR). Cu toate acestea, de gătit extinse ar putea epuiza în mod semnificativ nivelul său în produsele alimentare. Folati sunt necesare pentru sinteza ADN-ului în celule. Atunci când se administrează în timpul peri-concepție folați poate preveni perioada de defecte de tub neural la copil.

Tuberculii proaspeti conțin cantități mici de vitamina C; cu toate acestea, verdeață sale de vârf sunt mai degrabă surse excelente de aceasta vitamina. 100 g de verdeață de sfeclă furnizează 30 mg sau 50% din DZR. Vitamina C este unul dintre cele mai puternici antioxidanti naturali, care ajută la îndepărtarea corpului uman radicalilor liberi dăunătoare unul dintre motivele pentru dezvoltarea cancerului.

In plus, verdeturile sale de top sunt o sursa excelenta de carotenoizi, flavonici anti-oxidanți și vitamina A; conțin acești compuși de mai multe ori mai mare decât cea a în rădăcini. Este nevoie de vitamina A mentinerea membranelor mucoase sanatoase si a pielii si este esentiala pentru viziune. Consumul de legume naturale bogate in flavonoide ajuta la protejarea de plamani si din cavitatea orala de cancer.

Rădăcina este de asemenea sursă bogată de vitamine din complexul B, cum ar fi niacina (B-3), acid pantotenic (B-5), piridoxină (B6) și minerale precum fier, mangan, cupru și magneziu.

În plus, rădăcina compune din niveluri moderate de potasiu. 100 g rădăcină proaspătă dețin 325 mg sau 7% din necesarul zilnic. Potasiu scade frecventa cardiaca si regleaza metabolismul in interiorul celulelor prin contracararea efectelor negative ale sodiului.

Articol citit de 5182 persoane