Porumbul dulce este un soi special de porumb, diferă genetic de porumb câmp. Nucleele sale sunt fragede, delicioase și mâncat ca legume în multe bucătării din întreaga lume. Spre deosebire de porumb câmp tradițional, culturile de porumb dulce sunt recoltate atunci când boamele de porumb a ajuns la stadiul lăptos. Ciocălăi de porumb sa fie folosit imediat sau congelat pentru utilizare ulterioară, deoarece conținutul de zahăr se transformă rapid în amidon.

La 86 de calorii la 100 g, boabe de porumb de zahăr sunt moderat bogate in calorii pe comparatie cu alte legume. Cu toate acestea, porumb dulce proaspăt are mult mai puține calorii decât cea din boabele de porumb câmp și alte cereale cum ar fi grâul, orezul, etc calorii lor principal provine din glucide simple, cum ar fi glucoza, zaharoza decât zaharuri complexe, cum ar fi amiloza și amilopectina, care este un caz în cerealele.

Porumb dulce este un cereale fără gluten și poate fi utilizat în siguranță la persoanele cu boala celiaca mult, cum ar fi orezul, quinoa, etc.

Porumbul este o sursă bună de antioxidant flavonoidic fenolic, acidul ferulic. Mai multe studii de cercetare sugerează că acidul ferulic joacă un rol vital în prevenirea cancerului, imbatranirii, si inflamatie la om.

Acesta conține, de asemenea, niveluri bune ale unora din grup valoros B complex de vitamine, cum ar fi tiamina, niacina, acid pantotenic, folati, riboflavină și piridoxină. Multe dintre aceste funcții vitamine ca cofactori pentru enzime în timpul metabolismului substratului.

În plus, conține cantități sănătoase ale unor minerale importante, cum ar fi zinc, magneziu, cupru, fier, si mangan.

Articol citit de 5468 persoane