Mâncând nuci, ca parte a unei diete sanatoase, poate face bine pentru inima ta. Nucile, care conțin acizi grași nesaturați și alți nutrienți, sunt un aliment potrivit pentru gustari, de asemenea. Sunt ieftine, ușor de depozitat și ușor de ambalat atunci când sunteți pe picior de plecare.

Oamenii care mănâncă nuci, ca parte a unei diete, protejeaza inima sanatoasa si poate reduce lipoproteinele cu densitate joasă (LDL, sau "rau"), nivelul de colesterol în sânge. LDL este una dintre cauzele principale ale bolilor de inima.

Nucile pot reduce riscul de a dezvolta cheaguri de sange care pot provoca un atac de cord fatal. Nucile, de asemenea, par a imbunatati starea de sanatate a mucoasei arterelor.

Pe langa faptul ca sunt ambalate cu proteine, cele mai multe nuci conțin cel puțin unele dintre aceste substanțe pentru sanatatea inimii:

Grăsimi nesaturate. Nu e foarte clar de ce, dar se crede că grăsimile "bune" in nuci - ambele grasimi mononesaturate si polinesaturate - sunt inferior nivelului de colesterol rău.
Omega-3 acizi grași. Mai multe nuci sunt, de asemenea, bogate în acizi grași omega-3. Omega-3 sunt o formă sănătoasă de acizi grași, care par a ajuta la inima ta, printre altele, prevenirea ritm cardiac periculoase, care pot duce la atacuri de cord. Acizii grași omega-3 sunt, de asemenea, găsite în multe feluri de pește, dar nucile sunt una dintre cele mai bune surse bazate pe plante de acizi grași omega-3.
Fibre - Toate nucile contin fibre, care ajută la scăderea colesterolului. Fibra te face sa te simti plin, astfel încât să mănânci mai puțin. Fibrele sunt de asemenea considerate a juca un rol in prevenirea diabetului.
Vitamina E - poate ajuta la stoparea dezvoltării de placi in artere, care le pot îngusta. Dezvoltarea plăcii în artere poate duce la dureri în piept, boli ale arterelor coronare sau un atac de cord.
Steroli din plante. Anumite nuci contin steroli din plante, o substanță care poate ajuta la scăderea colesterolului. Sterolii din plante sunt adesea adăugati la produse cum ar fi margarina si suc de portocale pentru beneficii suplimentare pentru sănătate, dar sterolii apar in mod natural in nuci.
L-arginină. Nucile sunt, de asemenea, o sursă de L-arginină, care este o substanță care poate ajuta la îmbunătățirea stării de sănătate a peretilor arterelor, făcându-le mai flexibile și mai puțin predispuse la formarea cheagurilor de sange care pot bloca fluxul de sange.

Articol citit de 7681 persoane