Acidul citric se produce în mod natural în unele alimente, în special în fructe și este un aditiv comun în anumite alimente și băuturi. Funcțiiile acidului citric sunt de conservant, dar si combaterea și alterarea produselor alimentare de degradare. De asemenea, ajuta la reglarea aciditatea sau pH-ului, a produselor alimentare și adaugă un gust acru sau acid pentru alimente și băuturi.
Lista de alimente care contin acid citric în starea lor naturală:
- Fructe citrice: toate. Concentratia cea mai mare se gaseste în lămâi galbene și lămâi verzi, care au până la 8% în greutate și poate fi chiar folosit pentru a extrage substanța chimică din acestea; portocale acre pot fi folosite și, deci presupunem că, cu cat este mai acru fructul cu atat este mai mare conținutul de acid citric.
- Fructe de pădure și fructe moi: Aproape toate fructe de pădure, cu posibila excepție de afine. Cu siguranță este găsit în: căpșuni, zmeură, agrișe, afine, coacaze rosii, coacăzele negre.
- Fructe exotice: ananas, tamarind
- Fructe pietroase: Cirese (doar o cantitate mică)
- Legume: rosii, ardei Cayenne (nu ardei dulci), napi, salata verde
- Vin - ca un produs prin fermentare
- Brânză - Acidul citric este utilizat în procesul de fabricație, pentru a ajuta laptele sa prinda cheag mai repede. Acesta poate fi o parte integrantă in a realiza anumite brânzeturi si mozzarella, dar pare a fi un produs secundar de industrializare pentru majoritatea brânzeturilor: metoda tradițională este de a adăuga culturi bacteriene la lapte și permițându-i să acționeze lent nu utilizarea unui acid citric. Acidul citric, de asemenea, apare în mod natural în brânzeturi ca un produs secundar al reacțiilor bacteriene.
- Pâine de secară - ca un produs secundar al fermentării.
Articol citit de 6170 persoane
Acest articol nu are comentarii!