Nalba reprezintă un grup mare de plante cu flori, de asemenea, cunoscut sub numele de familia Malvaceae. Cei mai mulți oameni sunt familiarizați cu nalba. Alte plante din această familie includ iută, cacao, nuci de kola, bame și rosemallow, de asemenea, cunoscut sub numele de hibiscus. Un număr de nalbă sunt comestibile și posedă calități medicinale reputația. Cu toate acestea, beneficiile pentru sănătate ale officinalis Althaea sau nalba, sunt cel mai bine documentate.

Nalba este utilizata pentru iritația gurii și a gâtului, tuse uscată, și bronșită. Este, de asemenea, utilizata pentru suferinte ale stomacului și ale vezicii urinare.

Pentru a trata rănile, unii oameni pun nalba într-un pansament umed cald (cataplasmă) și se aplică direct pe piele, sau adăugat la apa de baie.

În alimente, nalba este folosit ca agent colorant.

Din cauza conținutului ridicat de mucilagii, nalbă face un excelent mix de ierburi calmante, mai ales pentru cazurile de inflamație, fie pentru sistemele respirator urinar, digestiv.

Femeile însărcinate sau mamele noi ar putea dori sa stie ca frunzele de nalba pot furniza cantități utile de fier, precum și ca fiind destul de ridicat în zinc și cele mai multe vitamine.

Articol citit de 5723 persoane