Clopotelul chinezesc (jie geng în chineză) este o plantă cu flori, în formă de stea albastru-violet. Aceasta este o plantă de grădină populară și este utilizata în scopuri ornamentale. Clopotelul chinezesc este utilizat în scopuri culinare în Coreea. Coreenii folosesc rădăcina florii ca ingredient in salate si alte produse alimentare. Rădăcina florii poate fi preparata proaspata sau uscata.

Clopotelul chinezesc este o bine-cunoscuta planta medicinala anti-inflamatorie în medicina chineză.

Aceasta poate ajuta în condiții de sănătate, cum ar fii:

Tusea și strănutul cu flegma. Reduce flegma si ca expectorant, este folosit pentru a deschide plamanii atunci când acestia sunt congestionati si ajuta organismul sa scape de puroi din cauza unui abces pulmonar.
Comuna răceală, gripă, bronșită, dureri în gât, și poate ajuta la tuberculoză pulmonară.
Durere de dinţi
Oboseală
rădăcina de flori este adesea prescrisa pentru pierderea vocii.
Clopotelul chinezesc poate fi găsit în natura. Clopotelul chinezesc de calitate este gros și alb, cu un gust amar. Rădăcinile, care sunt subțiri, cu o nuanță de galben sau gri sunt de calitate slabă.

Articol citit de 6526 persoane