Ardeiul clopot, de asemenea, cunoscut sub numele de ardei dulce, este unul dintre ardei iute cel mai frecvent utilizate în familia annuum Capsicum.

Ardeiul clopot, conține o listă impresionantă de nutrienți de plante care sa constatat ca au boala prevenirea și proprietăți de promovare a sănătății. Spre deosebire de alți ardei chili colegi, are foarte puține calorii și grăsimi. 100 g ofera doar 31 de calorii.

Ardeiul clopot conține niveluri mici de sănătate care beneficiază compus alcaloid, capsaicina. Studii de laborator timpurii asupra mamiferelor experimentale sugereaza ca capsaicina are proprietati anti-bacterian, anti-cancerigen, analgezice și proprietăți anti-diabetice. Atunci când sunt utilizate în mod judicios, acesta constatat, de asemenea, pentru a reduce trigliceridelor si a nivelului de colesterol LDL la persoanele obeze.

Ardei gras proaspăt, roșu sau verde, sunt sursa bogata de vitamina C. Aceasta vitamina este concentrata in special in ardeiul rosu la cele mai înalte niveluri. 100 g ardei roșu oferă aproximativ 127,7 sau aproximativ 213 micrograme% din DZR de vitamina C. Vitamina C este un antioxidant solubil în apă puternic. În interiorul corpului uman, este necesar pentru sinteza colagenului. Colagenul este principala proteină structurală în organism este necesar pentru menținerea integrității vaselor de sânge, piele, organe și oase. Consumul regulat de alimente bogate in aceasta vitamina ajuta organismul uman proteja de scorbut; dezvoltă rezistență împotriva agenților infecțioși (stimulează imunitatea) si curata, radicalii liberi pro-inflamatorii nocive din organism.

Acesta conține, de asemenea, niveluri bune de vitamina-A. 100 g de ardei gras are 3131 UI sau 101% din vitamina A. In plus, acesta conține flavonoide anti-oxidant cum ar fi și ay caroteni, luteină, Zea-xanthin și criptoxantina. Impreuna, aceste substante antioxidante din ardei grași ajuta la protejarea organismului împotriva efectelor dăunătoare ale radicalilor liberi generați în timpul stresului si conditiile de boala.

Ardeiul clopot, are un nivel adecvat de minerale esențiale. Unele dintre principalele minerale din ea sunt fier, cupru, zinc, potasiu, mangan, magneziu și seleniu. Manganul este folosit de corp ca si un co-factor pentru enzima antioxidante, superoxid dismutază. Seleniul este un micro-minerale anti-oxidant, care acționează ca un cofactor pentru enzima, superoxid dismutaza.

În plus, Capsicum (ardei dulce), este de asemenea bun în grupa B-complex de vitamine, cum ar fi niacina, piridoxina (vitamina B-6), riboflavina si tiamina (vitamina B-1). Aceste vitamine sunt esentiale in sensul ca trupul le cere din surse externe pentru a reface. vitamine B-complex facilitează metabolismul celular prin diverse funcții enzimatice.

Articol citit de 5754 persoane