Pectina este prezenta în plante, în special mere, fructe citrice și prune în primul rând. În pectină citricele este modificat, moleculele pectina sunt împărțite în bucăți mai mici, astfel încât acesta poate fi absorbit in sange.

Efectele benefice pentru sănătate ale pectinei din de citrice modificata sunt datorate înclinației sale naturale pentru a atrage molecule care se leagă cu galactoză, care conține proteine de legare de carbohidrați numite Galectins. Galectins se găsesc pe pereții suprafața celulelor corpului și de a facilita retransmiterea de mesaje între celule, încurajându-le să se lege. Societatea Americana de Cancer explica faptul ca celulele canceroase transporta un numar dezechilibrat de Galectins, care ar putea fi benefică pentru prevenirea creșterii și răspândirea cancerului. Celulele canceroase se dezvolta in mod caracteristic intr-un ritm necontrolat și agresiv, ceea ce duce la cresterea celulelor canceroase rapida pe tot corpul. Luând pectina de citrice poate preveni această creștere și de a inhiba celulele canceroase de la invadarea tesuturilor sanatoase si cauzand noi tumori.

Articol citit de 6875 persoane