Când mușcati din usturoi proaspăt - sau se taie sau se zdrobește - se dezvolta o componenta numita alicină, din precursorul alliin. Alicina are efecte antibacteriene, antifungice și proprietăți antivirale. Alicina este benefică pentru o serie de condiții de sănătate dar nu încercați niciodată să auto-tratati orice afecțiune cu usturoi. Alicina este un compus chimic derivat din aminoacidul cisteină. Este inodor deși conține sulf. Atunci când usturoiul este tăiat sau zdrobit, alliin vine în contact cu enzima alinază care convertește alliin în alicină. Alicina este cauza principală pentru mirosul înțepător de usturoi și este responsabilă pentru multe dintre beneficiile în starea de sănătate, explică UMMC. Numeroase studii clinice au arătat că usturoiul / alicina are capacitatea de a reduce nivelul colesterolului ”rău” - LDL și al trigliceridelor și de a crește HDL - colesterolul ”bun”. Beneficii:

  • Prevenirea atacurilor cardiovasculare.
  • Restaurarea răspunsurilor cu anticorpi refulate.
  • Spectru larg de activități antimicrobiene.
  • Prevenirea răcelilor comune
  • Prevenirea și tratamentul cancerului.

 

Articol citit de 6388 persoane