Beneficiile pentru sănătate ale germenilor de grâu includ un impuls pentru sistemul imunitar si o masura preventiva impotriva bolilor cardiovasculare si a cancerului. Germenii de grâu are proprietăți anti-îmbătrânire, și poate afecta în mod pozitiv agilitate mentala, dezvoltarea musculara, rezistenta, iar rata de vindecare pentru rani

Substanțele nutritive din germenii de grâu pot ajuta, de asemenea, în digestie, pentru a preveni deteriorarea arterelor, și de a ajuta la eforturile de a pierde in greutate.

Germenii de grau sunt un aliment bogat nutritiv, care acționează ca o sursă bună de unele dintre vitamine B, fosfor, zinc, fier, seleniu si potasiu. 2-linguri de germeni de grâu brut conține 0,27 mg de tiamina, 0,9 mg niacină, 40 mcg de acid folic, 121 mg de fosfor, 0,9 mg de fier, 1,7 mg zinc, 11,4 mg de seleniu și 128 mg de potasiu. Aportul adecvat de acid folic de sanatate suport de inima si a preveni defectele de tub neural la copii.

Vitaminele B lucreaza impreuna pentru a ajuta metaboliza alimentele pe care le mananci in energie. Fierul păstrează sângele oxigenat. Fosforul este important pentru sanatatea oaselor. Zinc promovează vindecarea rănilor. Ca antioxidant, seleniul protejează celulele împotriva oxidării. Consumul de alimente bogate în potasiu poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale.

Articol citit de 6268 persoane