Cresonul este cunoscută în mod obișnuit ca aliv în marathi sau Halim în Hindi] este o planta perena verde folosita ca legume cu frunze, ca garnitura. Netulburata, planta poate creste pana la o inaltime de doua picioare cu o întreținere minimă. Atunci când este matur, cresonul de grădină produce flori albe sau roz deschis, și păstăi de semințe mici. Are frunze lungi la partea de jos a tulpinii și mici, luminos-verde, frunze de pene cum ar fi dispuse pe laturile opuse ale tulpinilor sale în partea de sus.
Cresonul de grădină este o sursă importantă de fier, acid folic, calciu, vitaminele C, E și A. Semințele conțin acizi grași arahidici și linoleici. Semintele sunt bogate in calorii si proteine, in timp ce frunzele sunt o excelenta sursa de vitamina A, C si acid folic.
Valori pentru 100 g de frunze de creson
- Energie 30 Kcal
- Hidrati de carbon 5,5 g
- fibre alimentare 1,1 g
- Proteine 2,6 g
- Grăsime 0,7 g
- Vitamina A 346 mcg
- Folat 80 mcg
- Vitamina C 69 mg
- Calciu 81 mg
- Fier 1,3 mg
Articol citit de 5701 persoane
Acest articol nu are comentarii!