Toate ciupercile sunt "fructul", precum și partea de reproducere. Ganoderma poate fi găsit în creștere din rețele subterane numite miceliu aproape de deșeuri și bușteni, care sunt o sursă de nutrienți bună. Având în vedere condițiile potrivite, Ganodermei poate fi cultivată efectiv și utilizata în medicină.

Aceste ciuperci sunt antioxidanti foarte puternici. Antioxidantii protejeaza organismul de efectele negative ale radicalilor liberi, care sunt formate în interiorul corpului prin expunerea zilnica la soare, substanțe chimice și poluanți. Ganoderma a dovedit ca stimuleaza sistemul imunitar, în special când se administrează cu alte suplimente antioxidante.

Un studiu publicat in problema "International Journal of Oncology", din mai 2004 a explorat efectele Ganoderma lucidum asupra creșterii celulare, a ciclului celular si moartea celulelor in celulele umane in cancerul de prostata. Rezultatele studiului au aratat ca Ganoderma lucidum a impiedicat multiplicarea celulelor canceroase într-o manieră dependentă de doză și de timp.

Ciuperca Reishi a făcut acest lucru prin scăderea expresiei proteinelor - ciclina B & Cdc2 - care permit celulelor canceroase să se extindă incontrolabil și prin creșterea expresiei unei proteine - p21 - care suprima creșterea celulelor canceroase. In plus, Ganoderma a încurajat moartea celulelor cancerului de prostata. Studiul a concluzionat că Ganoderma lucidum poate juca un rol in prevenirea si tratarea cancerului.

Articol citit de 6640 persoane