Cand te gandesti la copaci de guava (Psidium guajava), fructele sale savuroase, probabil, in vin în minte. Dar, frunzele tinere de copac guava poate fi preparată pentru a face un ceai care a fost o parte din medicina tradițională de secole.

Frunzele de guava contin fitochimicale naturale, inclusiv mai mulți antioxidanți numiți carotenoizi și antocianine, și altele numite flavonoide. Unii dintre compușii săi pot avea activitate antibiotic natural care ajuta la distrugerea agenților patogeni responsabili de diaree.

Ceaiul de frunze de guava pot beneficia, de asemenea, inima si sistemul circulator, in functie de cercetare de laborator si cateva studii clinice mici. Compușii din frunzele pot ajuta la reducerea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac.

Unele dintre flavonoide și alți compuși din frunze de guava poate ajuta să vă păstrați nivelul zahărului din sânge, după ce mananci o masa bogata in carbohidrati. Revizuirea în "Nutriție și metabolism" rezumă rezultatele de laborator din mai multe studii care indica faptul ca ceaiul de frunze de guava inhiba mai multe enzime diferite care transformă carbohidrați în tractul digestiv in glucoza, care ar putea încetini absorbția acestuia în sânge.

Articol citit de 6550 persoane