Un alt ingredient ce face parte din compoziția Cebraoptim este, fără doar și poate, coenzima Q10, care este recunoscută pentru proprietățile benefice pe care le are asupra organismului. Fiind regăsită în toate celulele din organism, în special în inimă, ficat, creier, coenzima Q10 are un rol major în producerea energiei necesare pentru toate procesele biochimice de la nivel celular. Ba mai mult, se pare că ajută la stocarea energiei în organism.

Folosită încă din cele mai vechi timpuri pentru tratarea unor afecțiuni, spre exemplu, în Japonia, în 1974, aceasta era folosită pentru tratarea insuficienței cardiace, coenzima Q10 este o substanță liposolubilă, ce are numeroase proprietăți antioxadante. Conform specialiștilor, aceasta acționează în mod direct asupra radicalilor liberi ce sunt responsabili de distrugeri celulare și îi neutralizează.

De asemenea, coenzima Q10 ajută la întărirea sistemului imunitar și a aparatului cardiovasculare, are puterea de a preveni îmbătrânirea celular și, ba mai mult, reglează nivelul de zahăr din sânge.

Printre cele mai importante beneficii ale coenzimei Q10 se numără ameliorarea și tratarea unor afecțiuni cardiace precum angină pectoral, cardiopatie sau ateroscleroză. De asemenea, coenzima Q10, care se regăsește în compoziția Cebraoptim, ajută la prevenirea unor afecțiuni ale inimii care apar în urma tratamentului împotriva cancerului.

Reglează, de asemenea, hipertensiunea arterială, dar și nivelul de zahăr din sânge, în cazul persoanelor care suferă de diabet zaharat. De asemenea, diminuează colesterol din sânge, conform unor studii realizate de oamenii de știință și tratează migrenele.

Administrată în doze mari, coenzima Q10 poate avea beneficii mari asupra persoanelor care suferă de Parkinson, o boală degenerativă a sistemului nervos care afectează funcțiile motorii.

Printre altele, coenzima Q10 este responsabilă pentru tratarea unor boli peridontale, cum ar fi gingii umflate, sângerânde, dureroase sau înroșite. De asemenea, ajută la creșterea nivelului de energie și sprijină sistemul imunitar, întrucât dublează numărul de anticorpi și sporește rezistența organismului în cazul atacurilor virusurilor

Coenzima Q 10 poate fi utilizată, de asemenea, pentru tratarea durerilor abdominale, a greței, diareei, migrenelor, iritațiilor cutanate, dar și a stărilor de amețeală ori leșină.

Articol citit de 803 persoane