Cojile de portocale sunt groase, cu pielea fin texturata și de culoare portocalie. Inca din cele mai vechi timpuri, acestea au fost evaluate pentru proprietățile lor curative.

Mulți dintre noi arunca în mod normal cojile atunci când vine vorba de portocale, dacă vom face suc de portocale proaspăt, gustări pe portocale întregi sau de a face un salsa de citrice delicioase. Dar aceasta este o mare greșeală ca și mulți dintre compușii foarte nutritive de portocale sunt găsite în cojile!

Coaja de portocala brut are 1,5 g de proteină și este o sursă de potasiu, riboflavina si vitamina A. Portocale sunt considerate o sursă de calciu, ceea ce contribuie la nivel osos și sănătatea dinților.

Cojile de portocale contin beta-caroten, un pigment in fructe si legume portocalii si galbene. Beta-caroten este transformat în vitamina A în organism, ceea ce este benefic pentru sistemul imunitar, precum și de sănătate viziune.

Stratul exterior al unei coajă de portocală conține ulei de portocale. Acest ulei esential poate fi utilizat în săpunuri și detergenți. Uleiul este un solvent, astfel încât acesta poate curăța în mod eficient pielea, fără utilizarea substanțelor chimice periculoase. Uleiul portocaliu este de asemenea folosit ca un parfum în parfumuri și produse de curățare.

Articol citit de 5744 persoane