Prunele sunt fructe suculente si delicioase, care fac parte din genul Prunus din familia Rosaceae, care include, deasemenea, piersici, caise și nectarine. Pruni există în diverse culori și forme, cu peste 2000 de soiuri diferite.

Beneficiile pentru sănătate ale prunelor includ scutirea de indigestie, infecții gripale, precum si probleme legate de anxietate. Puterea antioxidantă prunelor ajută în tratarea bolilor, cum ar fi osteoporoza, degenerescenta maculara, cancerul, diabetul si obezitatea. Aceasta ajută la menținerea nivelului de colesterol sanatoase, sanatatii cardiovasculare, de sanatate cognitive, rezistenta sistemului imunitar, sănătate celulară, echilibrul electrolitic, sistemul nervos și SIDA în îngrijirea pielii și coagularea sângelui.

Prunele contin un sortiment de componente sănătoase, vitamine și minerale. Prunele sunt o sursa excelenta de vitamine, cum ar fi vitamina A, C (acid ascorbic), acid folic si vitamina K (filochinona). Ele sunt, de asemenea, o sursă bună de vitamina B1 (tiamina), B2 (riboflavina), B3 (niacina), B-6 și vitamina E (alfa-tocoferol). Mineralele prezente în prunelor includ potasiu, fluorura, fosfor, magneziu, fier, calciu și zinc. Pruni De asemenea, furnizarea de fibre dietetice și de a oferi calorii foarte mici fara grasimi daunatoare.

Articol citit de 6263 persoane