Arahidele sunt bogate în grăsimi mononesaturate, tipul de grăsime care este asociat in dieta mediteraneana cu o inima sanatoasa. Studii de diete, cu un accent deosebit pe arahide au arătat că acest mic leguminos este un aliat mare pentru o inima sanatoasa.

n plus față de conținutul lor de grăsimi mononesaturate, arahidele dispun de o serie de alte elemente nutritive care, în numeroase studii, s-au dovedit a promova sanatatea inimii. Arahidele sunt surse bune de vitamina E, niacină, acid folic, proteine și mangan.

In plus, alunele furnizează resveratrol, antioxidant fenolic, de asemenea, găsitei în struguri roșii și vin roșu, care este considerat a fi responsabil pentru paradoxul francez: faptul că, în Franța, oamenii consuma o dieta care nu este scăzut în grăsimi, dar au o mai mică riscul de boli cardiovasculare, comparativ cu SUA.

O serie de studii au aratat ca substantele nutritive se gasesc in alune, inclusiv acid folic, fitosteroli, acid fitic (inozitol hexafosfat) și resveratrol, pot avea efecte anti-cancer. O sursă bogată pentru toți acești nutrienți-inclusiv fitosterol, beta-sitosterol, care a demonstrat acțiuni anti-cancer , arahidele au fost mult timp considerate un candidat pentru cancer preventiv la colon. (Awad AB, Chan KC, și colab., Nutr Cancer).

Cercetările publicate in Jurnalul de Neurologie, Neurochirurgie si Psihiatrie indica ca un consum regulat de alimente bogate în niacina, cum ar fi alune, ofera protectie impotriva bolii Alzheimer si alte boli legate de vârstă si declinul cognitiv.

Alune, crude

0,25 Pahar (36.50 grame) Calorii: 207

  • biotină 88%

  • cupru 47%

  • mangan 36%

  • vitamina B 328%

  • molibden 24%

  • acid folic 22%

  • fosfor 20%

  • Vitamina E 20%

  • vitamina B 119%

  • proteine 19%


 

Articol citit de 6651 persoane