Țelina, care are denumirea științifică Apium graveolens, este o leguma din familia plantelor numita Apiaceae.Beneficiile de țelină încep cu ea fiind o sursa excelenta de antioxidanti si enzime benefice, în plus față de vitamine si minerale, cum ar fi vitamina K, vitamina C, potasiu, acid folic si vitamina B6.

Telina este o alegere excelentă, dacă vă uitați greutatea. Un pai mare contine doar 10 de calorii! Așa că, adăugați țelină în lista de cumpărături și să se bucure de ea în salate, supe și se amestecă-cartofi.

Țelina reduce inflamația. Dacă sunt suferă de dureri articulare, infecții pulmonare, astm sau acnee, mănâncă mai mult telina va aduce mult nevoie de ajutor.

Aceasta vă ajută să vă calmați: Mineralele din țelină, în special magneziu și uleiul esențial în ea, calmează sistemul nervos. Dacă vă bucura de o gustare pe bază de telina seara, vei dormi mai bine.

Ea regleaza echilibrul alcalin al organismului, vă protejând astfel de probleme, cum ar fi aciditate.

Telina ajuta la digestie: unii spun ca gust de țelină, cum ar fi "apa crocante," și că este motivul pentru care este atât de bun pentru sistemul digestiv. Conținutul de apă de mare de țelină, combinate cu fibre insolubile în ea, un instrument excelent pentru trecerea ușoară a face scaun. Notă: pentru ca telina are diuretic și de curățare proprietăți, cei cu diaree ar trebui să evite consumul de ea.

Acesta conține săruri de "bune". Da, telina nu conține sodiu, dar nu este același lucru ca și sare de masă. Sarea din telina este organica, naturala si esentiala pentru sanatatea ta.

Articol citit de 5732 persoane