Cireșele negre, de asemenea, cunoscute sub numele de cireșe sălbatice, sunt ingrediente comune în multe alimente și băuturi. Există două tipuri de bază de suplimente de cireșe negre. Vine din fructe, cum ar fi concentrate de suc de cireșe negre, în timp ce celelalte derivă din coaja copacului.

Cireșele pot avea proprietăți antioxidante. In studiile de laborator, antioxidanti par a proteja celulele împotriva deteriorărilor, care duce la boli, inclusiv formarea de placi in artere. Cu toate acestea, nu este clar inca daca antioxidanti au un beneficiu de sanatate in oameni.

Un mic studiu a constatat ca persoanele care beau suc de cireșe - dintr-un amestec de diferite cireșe - au suferit mai puține daune musculare ca urmare a exercitarii. Mai multe cercetari sunt necesare pentru a confirma un beneficiu, totuși. Amestecurile de suc de cireșe poate ajuta cu insomnie, eventual, la fel de bine ca și valeriană.

Există unele dovezi că scoarță de cireș poate lucra ca un antitusiv; asemenea, pare să aibă un efect sedativ.

Scoarța de copac de cireșe negre a fost utilizata pentru a trata multe alte afecțiuni, inclusiv răceli, probleme digestive și dureri. Pentru răceli, scoarța pare să funcționeze ca un astringent, uscarea secrețiilor și mucus. Deocamdată, însă, nu există nici o dovadă de bună pentru a sprijini aceste utilizări.

Articol citit de 6656 persoane