Panseluta este o planta care creste in salbaticie in toata Europa si America de Nord. Exista mai multe tulpini și varietăți ale plantei de panseluta și florile apar într-o gamă largă de culori.

Planta de panseluta este ridicata în săruri minerale mucilagii și carotenoizi. Sunt urme de vitamina C, tanin și uleiuri esențiale prezente în plante medicinale, de asemenea. Pansele conține, de asemenea, vioara, acid salicilic, și cyclotides (care sunt utilizate în industria farmaceutică și agricolă). Panselutele sunt folosite pentru a trata o serie de probleme de sănătate datorită proprietăților anti-microbiene ale glicozide fenolici din planta de panseluta, impreuna cu proprietatile antioxidante ale flavonoide prezente.

Unguentele și cremele de piele realizate cu panseluta ca ingredient au proprietăți anti-bacteriene si anti-fungice. Prin urmare, panseluta este utilizat pentru a trata afectiuni ale pielii, cum ar fi psoriazis, acnee, eczeme, prurit, impetigo, și capac leagăn.

Chinezii au folosit mult timp panselutele pentru a trata și se înmuia tumori în organism, care ar putea duce la cancer de plămâni, stomac și de sân.

Panselutele pot consolida contracții ale uterului și induce travaliul.

Proprietățile antitusive ale plantei de panseluta îl pretează a fi utilizat pentru tratarea afecțiunilor respiratorii cum ar fi astmul și bronșită. Calmează, de asemenea, inflamații și iritatii ale membranelor mucoase ale gâtului și slăbește și elimină flegma. Cel mai bun mod de a trata astfel de boli este prin gargara cu ceai pansea sau o infuzie pansea. Ai putea să bea, de asemenea, ceai făcut cu flori uscate și frunze pansea înmuiat în apă caldă. Adauga miere sau suc de lamaie dupa gust.

Salicilații actioneaza ca un anti-inflamator, de asemenea. Acest lucru face panseluta un tratament eficient pentru reumatism si artrita.

Panseluta pot fi folosita pentru a reduce echimoze și capilarele sparte si ajuta la stabilizarea pereților vaselor sanguine.

Infecții ale vezicii urinare, cum ar fi cistita sunt vindecate cu planta de panseluta.

Consumul regulat de panseluta poate reduce tensiunea arteriala si a preveni insuficienta cardiaca.

Floarea de panselute salbatice a fost folosita inca din cele mai vechi timpuri în tratamentul epilepsiei.

Sampoanele realizate cu extract de panseluta poate hrăni și condiționa pielea capului menținând-o sănătoasa și îmbunătățirea calității părului.

Articol citit de 6824 persoane