Dovleacul este una dintre legumele cultivate pe scară largă incredibil de bogate in antioxidanti si vitamine vitale. Cu toate că această legumă curte umil este mai puțin în calorii, cu toate acestea, transporta vitamina A și antioxidanți fenolici-poli flavonoidice, cum ar fi luteina, xanthin și caroteni din abundență.

Este una dintre legumele foarte scăzut de calorii. 100 g de fructe oferă doar 26 de calorii si nu contine grasimi sau colesterol saturate; cu toate acestea, este bogat în fibre dietetice, antioxidanți, minerale, vitamine. Leguma este una dintre produse alimentare recomandate de dieteticieni in colesterol de control și a programelor de reducere a greutatii.

Dovleacul este un depozit de multe vitamine antioxidante cum ar fi vitamina A, vitamina C și vitamina E.

La 7384 mg per 100 g, este una dintre legumele din familia Cucurbitaceae oferind cele mai înalte niveluri de vitamina-A, oferind aproximativ 246% din DZR. Vitamina A este un puternic anti-oxidant natural și este cerut de organism pentru menținerea integrității pielii și mucusa. Este, de asemenea, o vitamina esentiala pentru vedere vizual bun. Studiile de cercetare sugereaza ca alimentele naturale bogate in vitamina A poate ajuta organismul uman protejează împotriva pulmonare și a cavității orale de cancer.

Este, de asemenea, o sursa excelenta a multor compusi naturali fenolici-poli flavonoidice cum ar fi, caroteni SS, cryptoxannina, luteină și Zea-xanthin. Caroteni transforma in vitamina A in interiorul corpului.

Zea-xanthin este un antioxidant natural, care are razele UV (ultraviolete) filtrarea acțiunilor din maculei lutea în retina ochilor. Astfel, acesta poate oferi protecție de la "boala maculara legata de varsta" (ARMD), la vârstnici.

Dovleacul este o sursă bună de grup B-complex de vitamine, cum ar fi folati, niacina, vitamina B-6 (piridoxina), tiamină și acid pantotenic.

De asemenea, este o sursa bogata de minerale precum cupru, calciu, potasiu și fosfor.

Semințele de dovleac într-adevăr, sunt o sursa excelenta de acizi grași din fibre dietetice și mono-nesaturate, care sunt bune pentru sanatatea inimii. În plus, semințele sunt surse concentrate de proteine, minerale și vitamine, care beneficiază de sănătate.De exemplu, 100 g de semințe de dovleac furnizează 559 calorii, 30 g proteine, 110% DZR de fier, 4987 mg de niacina (31% RDA), seleniu (17% din DZR), zinc (71%), etc., dar nu contine colesterol. În plus, semințele sunt o sursă excelentă de promovare a sanatatii triptofan de aminoacizi. Triptofanul este convertit la GABA în creier.

Articol citit de 5348 persoane