Căpșunile proaspete de vară sunt unele dintre cele mai populare, răcoritoare și sănătoase dulciuri de pe planetă. Căpșunele au fost populare din timpul romanilor și au fost folosite pentru o varietate de scopuri medicinale, cum ar fi inflamația, febra, pietrele la rinichi, respirația urât mirositoare, guta și mai multe. În prezent, există peste 600 de soiuri de căpșuni. Dulci, căpșunile se clasează printre primele 10 fructe și legume cu capacitate de antioxidanti, cu un bogat conținut de flavonoizi, un subiect de cercetare în multe studii care susțin beneficiile pentru sănătate obținute prin consumul de căpșuni în mod regulat. Beneficiile consumului de fructe și legume de toate felurile, inclusiv de căpșuni sunt infinite. Întrucât consumul de alimente pe bază de plante crește, riscul de boli de inimă, diabet și cancer scade. Fructele si aportul de legume sunt, de asemenea, asociate cu o piele sănătoasă și cu un păr sănătos, cu un nivel crescut de energie și greutate mai mică. Creșterea consumului de fructe și legume scade semnificativ riscul de obezitate și mortalitatea generală. După cum s-a menționat mai sus, căpșunile conțin antioxidanți puternici care lucrează împotriva radicalilor liberi, inhibă creșterea tumorilor și scad inflamația în organism.

Articol citit de 7604 persoane