Arborele de cacao produce clustere de fructe în formă de pliculețe care conțin semințe, sau fasole, utilizate pentru a face cacao. Semințele sunt fermentate pentru a dezvolta aroma și culoarea lor, iar apoi acestea sunt uscate, prăjite și măcinate într-o pastă. Grăsimea sau untul de cacao este scos din pasta, lăsând pudra de cacao neindulcita, uscată. Untul de cacao este reamestecat cu o parte din solidele și îndulcitorii, pentru a crea ciocolata. O lingura de pudra de cacao neîndulcită are 12 calorii, 1 gram de proteine și o zecime dintr-un gram de zahăr. Aceeași porțiune are 1,8 grame de fibre, care este de 5 la suta din aportul zilnic pentru barbati si 7 la suta pentru femei.

Doar 1 lingura de pudra de cacao neindulcita conține 3 la 9 la suta din doza zilnica recomandata de fier, mangan, magneziu și zinc. În plus față de oxigen, fierul ajuta la a produce celulele rosii din sange si este esential pentru sistemul imunitar. Manganul este o componentă a enzimelor care formează cartilaj și oase, metabolizează nutrienți și funcționează ca antioxidanți în interiorul fiecărei celule din corpul tau. Magneziul ajuta la producerea de energie și să mențină un ritm cardiac normal. Zincul este vital pentru producerea și dezvoltarea de noi celule, inclusiv celule ale sistemului imunitar. Fara suficienta de zinc, numărul de celule de bacterii care luptă scad și devin mai sensibili la boli.

Articol citit de 6250 persoane