O ciupercă culinară delicioasă, mai ales atunci când sunt tineri, C. comatus se gaseste in paduri si campuri din zona temperată nordică.

Cu un conținut de până la 25% proteine ​​atunci când tineri, este de asemenea bogat în trigliceride de acid linoleic, care este cel mai proeminent. Utilizate în mod tradițional în medicina chineză pentru a trata hemoroizi și de a îmbunătăți digestia.

CANCER - Precum și care posedă activitate largă imuno-modulatoare mediată de polizaharid, extractele organice de solvent C. comatus s-au dovedit a poseda activitate anti-androgenice si de a inhiba proliferarea celulelor cancerului de prostata dependente de androgen prin mecanisme multiple, incluzând inhibarea receptorilor androgeni ( AR) activitatea reporter mediat, reducerea nivelurilor de antigen (PSA) transcripția AR și specific prostatic și inhibarea fosforilării Akt AR-mediată și legarea AR la regiunea PSA intensificator.

HEPATOPROTECTIVE - C. comatus a fost demonstrat în studiile pe animale pentru a avea un efect hepatoprotector marcat cu administrarea zilnică de 50 mg / kg de extract de C. comatus de polizaharide care produc o reducere semnificativă a efectelor negative ale alcoolului asupra structurii și funcției hepatice.

DIABET - mai multe studii au examinat acțiunea C. comatus în diabetul zaharat cu C. comatus crescute pe mediu îmbogățit cu vanadiu prezentând activitate hipoglicemică semnificativă. Cu toate acestea, evaluarea conținutului elementului urmă de C. comatus din diferite site-uri din China a găsit nici un vanadiu în oricare dintre exemplarele sălbatice recoltate și rămâne să se stabilească dacă C. comatus crescute pe substrat neamenajate ar fi de nici un beneficiu mai mare în cazurile de diabet decat alte ciuperci.

Articol citit de 6753 persoane