De-a lungul ultimelor câteva decenii, cercetarea științifică s-a intensificat și s-a axat pe analiza sutelor de compusi unici bio-activi găsiti în ciuperci Reishi. Doar in acest an, s-au descoperit trei noi compuși. Cu fiecare constatare noua, au apărut aplicații medicale interesante pentru Reishi.

Cercetătorii au identificat că polizaharidele solubile în apă sunt unele dintre ingredientele active găsite în Red Reishi care sunt antitumorale, imunomodulatoare și au efecte de scădere a tensiunii arteriale.

Un alt ingredient activ este triterpene, o clasă găsita în Reishi, cunoscuta sub numele de acid ganoderic. Studiile au arătat că acizii ganoderici ajuta la atenuarea alergiilor comune prin inhibarea eliberării de histamină, îmbunătățind utilizarea oxigenului și îmbunătățind funcțiile ficatului.

Extractele Reishi sunt cunoscute pentru a:

Proteja ADN-ul celular de daune oxidante, care cauzează îmbătrânirea și cancerul.

Proteja ADN-ul mitocondrial simitocondriile de la daune oxidante, care slabesc abilitatile lor producătoare de energie și le face ineficiente, o altă cauză majoră a imbatranirii.
Crește nivelul și activitatea dintr-o suită mare de molecule antioxidante intracelulare naturale, având ca rezultat oxidarea redusă a membranelor celulare și organite care duc la îmbătrânire și boli.
Proteja celulele la rinichi de daune oxidante, care duc la blocaj renal.
Crește expresia unei gene-cheie de longevitate și promoveaza o durata de viata crescuta.

Articol citit de 7823 persoane