Să trăiești o poveste de iubire cu o persoană narcisistă nu este deloc ușor, mai ales că la un moment dat vei ajunge să te simți inferior sau să te simți vinovat sau neapreciat.

Persoanele narcisiste sunt cele care obișnuiesc să pară la început drăguțe, șarmante și carismatice, însă în spatele acestei imagini se ascund persoane egoiste, pretențioase și extrem de fragile emoțional, care au nevoie în permanență să fie apreciate.

Conversațile lor sunt mereu un luung monolog

O conversație cu o persoană narcisistă poate fi extrem de neplăcută și chiar o experiență frustrantă, întrucât în realitate narcisistul vorbește doar despre el. El nu are un dialog, nu face schimb de opinii ori idei, ci doar și le expune pe ale lui. Tocmai de aceea, în final, vei ajunge să te simți extrem de rău.

Adoră să încalce regulile

Persoanele narcisiste au nevoie să se simtă diferite și superioare, motiv pentru care întotdeauna vor alege să încalce regulile impuse, doar pentru a arăta că sunt diferiți.

Partenerii narcisiști nu vor respecta limitele

Persoanele care sunt narcisiste obișnuiesc să se simtă superioare și, fără motiv, aleg să nu respecte nevoile partenerului. Pentru ei, doar nevoile lor vor fi o prioritate. Așadar, dacă i-ai împrumutat bani și nu ți i-a înapoiat, dacă obișnuiește să nu-ți lase spațiu pentru a te bucura de timpul cu tine, atunci e clar că ești într-o relație cu un narcisist.

Persoanele narcisiste investesc mult în imaginea lor

Dacă ești implicată într-o relație cu o persoană narcisistă o poți recunoaște cu ușurință. Un narcisist va investi mulți bani în imaginea lui din dorința de a-i impresiona pe cei jur și va avea tendința să aibă replici precum ”Uită-te cât de bine arat” sau ”Sunt atât de special!”

Articol citit de 1847 persoane