Abstinența, fie că este o alegere personală, fie că este o decizie luată forțat, din dorința de a pune punct relației cu partenerul tău, are efecte asupra organismului, mai ales în cazul femeilor, mai mult decât ți-ai putea imagina.

Așadar, conform specialiștilor, în cazul în care vei alege să nu faci amor o perioadă îndelungată de timp trebuie să știi că schimbările nu vor întârzia să apară. Și nu sunt deloc pozitive.

Mai exact, se pare că activitatea intimă ajută la menținerea sănătății sistemului imunitar. Așadar, dacă vei renunța să mai faci dragoste te poți confrunta cu infecții ori boli care vor pune stăpânire pe corpul tău slăbit.

De asemenea, se spune că pentru a avea un libidou crescut e musai să faci dragoste cu regularitate. Dacă renunți la această activitate, în schimb, apetitul pentru sex se va reduce semnificativ.

În cazul femeilor care aleg să nu mai facă amor nivelul de stres va crește, astfel că nu vor mai face față tensiunii. Astfel, ele se pot enerva cu ușurință sau pur și simplu nu pot depăși momentele dificile cu care se confruntă. Mai mult de atât, se spune că o activitate intimă regulată ajută la menținerea sănătății inimii. În caz contrar, acest organ nu va mai beneficia de proprietăți hormonale și aerobice.

În cazul bărbaților, în schimb, abstinența crește riscul de apariție a disfuncțiilor erectile. Mai mult de atât, se pare că ejaculările regulate scad riscul apariţiei cancerului de prostată, potrivit unor studii de specialitate, astfel este chiar indicat ca oamenii să aibă o viață intimă activă.

De asemenea, lipsa unei activități sexuale regulate poate să ducă la contractarea cu ușurință a unei răceli, potrivit oamenilor de știință, întrucât organismul nu mai este capabil să lupte cu infecțiile.

Articol citit de 4070 persoane