Cancerul este, fără doar și poate, una dintre cele mai întâlnite afecțiuni din ziua de astăzi, iar unele alimente pot să sporească riscul de apariție a cancerului, întrucât conțin prea multe chimicale.

Potrivit nutriționiștilor, pentru a reduce riscul de apariție a cancerului ar trebui să adopți o alimentație sănătoasă, bogată în fructe, legume și fibre. De aceea, îți recomandăm să descoperi care sunt cele mai cancerigene alimente:

Mezeluri

Dacă nu obișnuiești să gătești prea mult, mezelurile pot fi cea mai la îndemână soluție, însă acest lucru e total greșit. Jambonul, mezelurile de curcan, cârnații dar și produsele de tip hod-dog sunt o sursă de substanțe chimice. Ingrediente precum sodiu, nitrit de sodiu ori nitrați sunt extrem de nocive, motiv pentru care dacă alegi să consumi mezeluri alege unele fără conservanți.

Pop-cornul făcut la microunde

Ai tendința să mănânci popcorn atunci când te uiți la televizor? Nimic mai greșit. Pungile de hârtie în care se face popcornul conțin produși nocivi, ce pot să determine apariția nu doar a unor forme de cancer, precum cel de ficat, de testicule ori pancreas, ci și infertilitate. Mai mult de atât, potrivit oamenilor de științe, dublura pungii conține acid perfluoroctanoic, ce poate să determine apariția unor tumori.

Carnea roșie

De asemenea, potrivit experților în nutriție, carnea roșie poate să sporească creșterea celulelor canceroase în corp, motiv pentru care n-ar trebui să o consumi în exces. Pentru a te proteja, alege să consumi cantități mici de carne și alege una de calitate, care să provină de la animale hrănite cu iarbă.

De asemenea, printre alimentele care sunt cancerigene se numără somonul din crescătorie, care conține, de cele mai multe ori, antibiotice, pesticide și alte substanțe cancerigene, dar și chipsurile, uleiurile hidrogenate, alimentele sărate, afumate și marinate, care pot să determine apariția unor forme de cancer precum cancerul de stomac, dar și îndulcitorii artificiali.

Articol citit de 1493 persoane